Guide: Sådan gør du dit hus klar til at blive solgt

Når du skal sælge dit hus, handler det om at få det til at se indbydende ud. Heldigvis er boligmarkedet i gode tider lige nu, og derfor er liggetiden på almindelige huse generelt lavere end for bare et par år siden. Dog er langt fra alle huse, der bliver solgt hurtigt. Huse der mangler en god beliggenhed eller ligger op ad en stor vej, har brug for nogle andre ting for at blive solgt. Her i guiden får du noget inspiration til, hvad du kan gøre ved huset for at gøre at tiltrække flere potentielle købere.

Gør noget ved facaden

Husets ydre har enormt meget at sige. Hvis dit hus er slidt udvendigt, kan det være en god investering at få gjort noget ved facaden. Et godt tip kan være at få den malet, så der ikke er slidmærker rundt omkring. Pas på med at få malet facaden i en for spicy farve. Det skal helst være så neutralt som muligt, da det uden tvivl vil lokke nogle købere væk, hvis huset har en skrigende farve.

Få styr på haven

Når en køber kigger på et hus, kan det være meget skræmmende, hvis hækken ikke er klippet, og hvis haven er fyldt med ukrudt. Det betyder nemlig, at man skal bruge tid og energi på den del, når man flytter ind. Sørg for at få styr på bedene, hækken, græsplænen og så videre. Er der meget ukrudt mellem fliserne, kan det også være en idé at fjerne dette. Det er igen en detalje, der vil påvirke en køber til den negative side.

Ret små fejl

Et andet tip der kan reducere liggetiden på din bolig, er at få rettet de små fejl. Det kan være et fodpanel, der er blevet slidt, et vindue der ikke har det for godt, eller en køkkenlåge, der er meget ridset. Hvis der er mange af denne type fejl i en bolig, kan det have en negativ indflydelse hos den potentielle køber. Lav en liste med de ting, der skal rettes i din bolig og få dem lavet før den første rundvisning.

Lån penge til boligforbedringer

Det kan være en rigtig god investering at lave boligforbedringer, hvis du gerne vil af med huset og kunne udleve dine nye boligdrømme. Mangler du penge til boligforbedringerne, kan det være en mulighed at låne penge. Det kan du enten gøre online i banken. Før du skal lån penge, skal du have et overblik over, hvad der skal laves, og hvad det cirka kommer til at koste. Der er ingen grund til at låne flere penge, end du skal bruge. Så ender du blot med at betale renter af penge, som du reelt ikke har brug for. Omvendt skal du heller ikke låne for lidt. Der kommer nemlig som regel et stiftelsesgebyr på et lån, og det kan sagtens være på 500 – 1.000 kroner. Det er surt at skulle betale dette to gange. Det er penge, der kunne være brugt på boligforbedringer i stedet.